tiistai 4. heinäkuuta 2017

Koti on valmis

Talo on valmis ja olemme asuneet jo pari kuukautta uudessa kodissa. Huhtikuu meni käytännössä siivotessa vanhan kodin tavaroita ja siirtäessä osaa tänne. Osa sitten lahjoitettiin, esim huonekaluja ja leluja, joita meille olikin kertynyt 15 vuoden asumisen aikana paljon. Vanha kotimme omasi paljon säilytystilaa, joten tavaraa oli jemmattu🙂
Pari kuukautta on mennyt asetellessa tavaroita uusiin paikkoihin. Autokatos oli aluksi täynnä tavaraa, josta sitten vielä osa päätyi lahjoituksiin ja huonokuntoiset ja rikkinäuset kaatopaikalle ja osa etsi pikkuhiljaa sopivaa paikkaa.
Tämä tavararumba on ollut ketju, eli keittiönkaappien ylimääräiset astiat menivät porraskomeroon tai lämpimän varaston kaappeihin, ja puolestaan niistä siirtyi tavaraa joko lämpimään varastoon tai kylmään varastoon. Vasta kun kesähuone-varastomme valmistui pari viikkoa sitten, sain järjestettyä tavaroita paremmin.
Meillä on siis talon lisäksi nyt kesähuone-varasto, joka oli sitten oma projektinsa.
Muutto on ollut aika rankkaa aikaa, kun sekä minä että puoliso olemme olleet tiukasti kiinni töissämme, niin käytännössä vain viikonloppuisin on ollut aikaa uuden kodin laittoon. Mutta nyt tavarat alkavat löytää paikkansa. Vielä on kuitenkin hankittava pari säilytyslaatikko vielä katoksessa oleville tavaroille.
Piha on vielä tekemättä, vain osa nurmikosta on istutettu. Ensimmäinen prokkis lienee istutuslaatikko tien viereen tontin rajalle.
Talo sai maalin pintaan jo toukokuussa ja itse emme sudin varressa olleet vaan ostettiin työ maalausliikkeelta. Kaksikerroksisen talon maalaus on aika homma ja päätimme, että aika on sen verran kortilla, että ei itse sitä tehdä. Olen kovin tyytyväinen talon väritykseen. Harmaa-valkoiseen ilmeeseen tuo mukavaa pirteyttä punainen aurinkovarjo.
Kesälomaa on edessä vielä 4 viikkoa, joten enköhän jotakin saa tehtyä niin sisällä kuin ulkonakin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti