torstai 6. heinäkuuta 2017

Kesähuone

Talon rakennuttaminen vei oman energiansa muuton kanssa, mutta silti intoa riittää keshuoneen tekemiseen. Ennen pihassamme oli muumitalo, mutta se oli niin pieni, että siellä ei voinut esim. nukkua. Varasto oli ikkunaton perusvarasto, joten siitäkään en saanut kesähuonetta.
Mutta nyt uuden kodin kesähuone alkaa valmistua. Koska tarve oli myös varastotilalle, niin kesähuone toimii myös varastona. Pari ratkaisua sisustuksessa auttaa tässä eli sänky rakennettiin noin metrin korkeuteen, jolloin alle jää reilusti säilytystilaa. Verhot sängyn ympärillä peittävät nämä tavarat siellä alla. Toinen ratkaisu oli hyllyt, jotka jäävät verhojen taakse. Ostin Ikeasta metallihyllyjä kolme kappaletta ja nämä toimivat mainiosti säilytyksessä. Verhojen takana on erilaisia pelejä, ruukkuja, luistimia yms.kausitavaraa. Siellä on nyt vielä vanhan kodin kirjoja ja pokkareita, jotka jäävät kesähuoneeseen, jospa niitä siellä joku lukee😊 Tarkoitus on, että ovien ja ikkunoiden päälle tehdään hyllyt, joissa nuo kirjat ovat, niin sieltä voi sitten valita, mitä haluaa lukea.
Olen pyrkinyt siihen, että sisustan kesähuoneen jo olemassa olevilla tavaroilla, kun kaikki vanhan kodin jutut eivät mahdu uuteen kotiin. Sänky tehtiin ns. jämäpuusta ja tikkaat ovat meidän vanhan parvisängyn. Korituoli on ollut jo minu lapsuudenkodissa ja mattoja ja pöytiäkin löytyi omasta takaa. Uusi 120 cm leveä patja hankittiin ja pari tyynynpäällistä. Vielä tässä on hommaa, mutta tähän saan sitten upottaa nikkarointi- ja sisustusintoani tulevinakin vuosina. 
Mökki on ns. valmispaketti, jonka tilasin timpurin erikseen kokoamaan. Sama timpuri oli Desingtaloa rakentamassa. Mökin toimitus tökki hieman, koska aluksi talon ovet olivat liian pienet ja ovia ei saanut kiinni! Kolme viikkoa kesti ennen kuin sain uudet ovet. Mutta nyt kaikki on kohdallaan.

Sänky tässä rakenteilla.
Ja tässä valmiina.


Mökki on nyt käsitelty samanlaiseksi kuin talomme, joten mätsää hyvin kuvioihin.
Ja hyvin siellä viihtyy. Rauhaisa tunnelma, sateen ropinaa onkin tänä kesänä saanut kuunnella😆

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti