maanantai 27. helmikuuta 2017

Designtalo - kiintokalusteet saapuivat

Huh mikä torstai! Meille tuli Topi-keittiöstä muistaakseni 18 kuutiota kalusteita. En ikinä olisi uskonut, mikä homma tuossa sisäänkannossa oli. Lähettämöstä minulle sanottiin, että saatat tarvita apukädet hommaan...yritin siirtää toimitusta, kun perheen vanhin ja luultavasti voimakkain olisi läsnä, mutta ei onnistunut. No minulla oli vanhin lapsi, tytär ja toiseksi nuorin lapsi, kevään abi, kantoapuna. Tiesin kyllä kaappien määrän, kun olin ne itse tilannut, mutta silti todellisuus yllätti.
Kuljettaja, jolle kyllä annoimme kiitoksia, sanoi, että ota suorilla käsillä vastaan kaappi (eteiskomero, 1,3 metriä leveä ja pari metriä korkea) siis tuolta auton lavalta. Minä kun luulin että laskettaisiin maantasalla lavoilla. No saimme kolmistaan jotenkin nuo kaikki tavarat, mm. 16 komeroa, pois autosta ja kuskin takaisin liikenteeseen. Isot kaapit jätettiin autokatokseen ja kaiken minkä jaksoimme kannoimme sisään. Kunnes järki voitti, kun poikani ehdotti, että eiks joku voisi roudata nämä, jos maksaa! Soitto googlauksen jälkeen Nääs muuttopalveluun, joka ei voinut toimittaa apua, mutta opasti soittamaan Rämölle, ja sieltä sain apua paikalle alle tunnissa. HIENOA PALVELUA, ja he tosin pahoittelivat, että tulee kyllä kalliiksi - 140 euroa! No se ei siinä vaiheessa puolikuolleena särystä ja pelosta enää tuntunut miltään. Olisivat varmaan hoitaneet koko homman tuolla summalla, jos joku olisi sitä aiemmin ehdottanut. No nämä reippaat miehet kantoivat kaapit sinne minne pitikin, jopa yläkertaan. Päivä oli pelastettu! Minulle ei misään vaiheessa ehdotettu palvelun ostoa, joten ehkä jatkossa kannattaisi myydä tälläisille näppäimistötyöläisille tämä palvelu. Usein talopaketin ostajat ostavat talon  muuttovalmiina juuri siksi, että itse eivät ehdi tai osaa tai pysty...
Illan jo tummetessa menimme tyttären kanssa vetämään karkkikännit.
Minä en iltapäivän rankkoina hetkinä enää osannut suhtautua hommaan positiivisesti, vaan  olisi heittänyt hanskat tiskiin, mutta tyttäreni jaksoi pysyä rauhallisena, että kyllä me äiti tästä selvitään.
Mutta nyt on siis kaikki kamat sisällä ja vielä oikeissa kerroksissa. Dt:n työmaaapäällikkö tänään sanoi, että riittää jos kerroksissa on isot kaapit ja hyllyt, pikkukamat ja listat ja sokkelit kyllä asentajat osaa itsekin kantaa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti